søndag 3. oktober 2010

Cream Ale

Nå er det veldig lenge siden jeg har oppdatert bloggen min. Grunnen er rett å slett at jeg har glemt det. Har ikke fått til å brygget så mye som jeg hadde håpet på i det siste, men i dag så var det endelig tid til å brygge igjen Det som ble brygget i dag var Cream ale. Har brygget den en gang før og den falt såpass i smak at jeg fikk forespørsel om å lage det til en avslutningsfest. Oppskriften er som følger:



Batch Size: 43.00 L
Boil Size: 51.00 L
Estimated OG: 1.052 SG
Estimated Color: 8.0 EBC
Estimated IBU: 17.4 IBU
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Boil Time: 90 Minutes

Grains:
4.30 kg Pale Malt (Weyermann) (6.5 EBC) Grain 43.94 %
4.30 kg Pilsner (Weyermann) (3.3 EBC) Grain 43.94 %
0.72 kg Rice, Flaked (2.0 EBC) Grain 7.32 %
0.47 kg Cane (Beet) Sugar (0.0 EBC) Sugar 4.80 %

Hops:
70.00 gm Liberty [4.30 %] (60 min) Hops 17.1 IBU
30.00 gm Liberty [4.30 %] (1 min) Hops 0.3 IBU

Yeast: 2 Pkgs Safale US-05

Mash: 65C, 60 min

Fermentation:2 uker - 18 C

Bryggingen gikk fint helt til jeg skulle begynne å kjøle vørten. Da fant jeg ut at kjøleren min hadde fått seg et ekstra hull. I all hast så prøvde jeg å finne noe som jeg kunne tette hullet med, men jeg fant ikke noe. Heldigvis så var hullet utenfor kjelen så det var ikke noe farlig med ølet, men pågrunn av at det regnet i dag så hadde jeg flytte inn på badet. Så det ble litt ekstraarbeid etterpå.