lørdag 17. april 2010

California Common

Hadde ledig tid i dag så da fant jeg ut at det var på tide på å brygge igjen. Valget falt på California Common. Oppskriften var som følgende:

Batch Size: 20.00 L
Boil Size: 25.00 L
Estimated OG: 1.052 SG
Estimated Color: 36.4 EBC
Estimated IBU: 27.1 IBU
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Boil Time: 60 Minutes
Yeast: 1 Pkgs California Lager (Wyeast Labs #2112)
Mash: 66C, 60 min
Fermentation: 2 uker - 16 C

3.80 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 77.55 %
0.65 kg Munich I (Weyermann) (14.0 EBC) Grain 13.27 %
0.20 kg Biscuit Malt (45.3 EBC) Grain 4.08 %
0.20 kg Crystal Malt (150.0 EBC) Grain 4.08 %
0.05 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000.8 EBC)Grain 1.02%
22.00 gm Northern Brewer [8.90 %] (60 min) Hops 24.3 IBU
22.00 gm Northern Brewer [8.90 %] (15 min) Hops 12.1 IBU
20.00 gm Northern Brewer [8.90 %] (0 min) Hops

Tok også noen bilder av bryggedagen min:





2 kommentarer:

  1. dette blir spennende. du må legge ut smaksevaluering fortløpende når øl er ferdiggjæret

    SvarSlett
  2. Jeg skal brygge min første steamer på fredag. Har du smakt på ølet enda? Noen tips å komme med?

    SvarSlett