onsdag 28. oktober 2009

Amerikan Pale Ale

I dag så ble det brygget en Amerikan Pale Ale med deilig Amarillo humle (Synes det er den beste humla). Bryggingen gikk helt etter plane. Prøvde for første gang refraktometeret og det er jeg veldig fornøyd med. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke har kjøpt det før.

Oppskriften på Amarillo Ale V4 er:

Batch Size: 40.00 L
Boil Size: 45.00 L
Estimated OG: 1.055 SG
Estimated Color: 22.3 EBC
Estimated IBU: 42.2 IBU
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Boil Time: 60 Minutes

Grains:
9.50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 90.48 %
0.50 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78.8 EBC) Grain 4.76 %
0.30 kg Aromatic Malt (51.2 EBC) Grain 2.86 %
0.20 kg Special B Malt (354.6 EBC) Grain 1.90 %

Hops:
31.00 gm Chinook [11.00 %] (60 min) Hops 19.8 IBU
30.00 gm Amarillo Gold [9.60 %] (30 min) Hops 12.9 IBU
30.00 gm Amarillo Gold [9.60 %] (10 min) Hops 6.1 IBU
35.00 gm Amarillo Gold [8.50 %] (5 min) Hops 3.4 IBU
30.00 gm Amarillo Gold [9.60 %] (Dry Hop 7 days) Hops

Yeast:
2 Pkgs Safale US-05

Mash:
67C, 60 min

Fermentation:
3 uker - 19 C

1 kommentar: