Kjedet meg litt i dag og da fant jeg ut at jeg skulle brygge litt igjen. Denne gangen hadde jeg veldig lyst til å lage et svakt øl ettersom jeg har bare sterkøl for tiden. Valget falt på Scottish 60. Pågrunn av at jeg skulle bruke opp gamle ingredienser så ble det ikke helt typeriktig, men håper det blir godt allikevel.
Oppskriften er følgende:
Batch Size: 15.00 L
Boil Size: 20.00 L
Estimated OG: 1.032 SG
Estimated Color: 29.7 EBC
Estimated IBU: 13.1 IBU
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Boil Time: 60 Minutes
Grains:
2.20 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 94.83 %
0.07 kg Roasted Barley(Thomas Fawcett)(1199.7 EBC)Grain 3.02 %
0.05 kg Caramunich II (Weyermann) (124.1 EBC) Grain 2.16 %
Hops:
5.00 gm Nugget [13.00 %] (60 min) Hops 11.3 IBU
4.00 gm Nugget [13.00 %] (5 min) Hops 1.8 IBU
Yeast:
British Ale (Wyeast Labs #1098) Yeast-Ale
Mash:
68C, 60 min
Fermentation:
3 uker - 19 C
fredag 30. oktober 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar